7 mei 2011 PROBLEMEN!
Door: Ad
07 Mei 2011 | Verenigde Staten, Bardstown
De dag begon mooi, lekker terrein zonder al te veel beklimmingen. Ik had al wel gezien dat er niet veel gelegenheid zou zijn om iets te eten. Na ca 25 km kwam ik door Mackville, een heel klein stadje. Ik zag een soort huis met een frisdrankautomaat en binnen was het licht aan. Binnen leek het een soort doe-het-zelfzaak maar ook zag ik frisdrank, fruit, groente en koeken. Een man die me hielp, bleek later ook gewoon een bezoeker te zijn. Er zaten op een gegeven moment 4 mannen om me heen die veel wilde weten over Nederland. Ze wilden de euro’s zien, daar had ik er nog enkele van. Ze vonden de biljetten heel wat mooier dan de dollars, gelijk hebben ze. Dollars voelen aan als een vodje. Over sporten, dat voetballen van ons, is maar raar. En Ajax, nee nog nooit van gehoord. Voetballen is niet aantrekkelijk genoeg voor hun, omdat er maar zo weinig goals vallen. Na het maken van een foto ging ik verder. Het zou maar een korte etappe worden, ca 70 km was het plan met het einde in Bardstown. Het ging lekker, de zon scheen.
Tot ca. 9 km voor het einde, ik hoorde een harde knal en een spaak brak, in het achterwiel. En dat is een groot probleem. Doordat er een spaak weg is, zit er meteen een slag in je wiel en de sterkte is eruit. Als er dan nog meer spaken kapot gaan, dan is een dubbelgevouwen velg het resultaat. Ik heb geen reservespaken bij me, en ik zou het ook niet kunnen repareren. Ik besloot om rustig door te fietsen, Bardstown is een redelijke stad en ik ging daar wel op zoek naar een fietsenmaker. Niet helemaal gerust ging ik verder, het was ook zaterdagmiddag en op zondag zou er vast niet veel open zijn. Tot overmaat van ramp begon het ook nog te regenen, kan er nog wel bij.
In Bardstown sprak ik een vrouw aan, nee, een fietsenmaker was er zeker niet. Wat nu? En dan komt je beste vriend, de sherrif. Hij parkeerde zijn enorme grote auto midden op straat en na het zien van mijn legitimatiebewijs eerst wat sociale dingen uitgewisseld. En inderdaad, een fietsenmaker was er niet. Twee jaar geleden gesloten, ik vroeg of er een fietsclub was, daar is vaak ook wel iemand lid van die een spaak kan repareren. Hij ging aan het bellen, helaas negatief, niemand gevonden. Ik zou in de buurt kunnen gaan zoeken op een fietsenmaker, op Internet dan. Volgens mijn kaart is er een in Elizabethstown, ca 300 mijl verder. Alle verdere mogelijkheden werden besproken, een treinstation, is er niet. Een busstation, is er niet. Een taxi, is er niet. Ik kwam op het idee om een auto te huren en dan met fiets en al naar een fietsenmaker te gaan. Oke, die was er wel, en ook nog dichtbij. Het was half 3 toen ik daar aan kwam, weer pech om 1 uur gesloten en maandagmorgen om 8 uur weer open.
Terug naar de stad en op zoek naar een motel, daar had ik dan weer geluk mee, na 100 meter was er een. Daar een kamer gehuurd en verteld dat ik 1 of 2 nachten zal blijven. Ik heb gebeld naar de reisverzekering want er komen nogal wat kosten bij nu. Extra overnachting, autohuur, en wat nog meer?
Ik wilde een plaats gaan zoeken die aan de volgende eisen moest voldoen: fietsenmaker, op de route, een filiaal van het autoverhuurbedrijf. Gevonden, Carbondale in Illinois. Als ik via de route van Kentucky naar Illinois ga dan moet ik de Ohio-river oversteken met een pont. Ik heb ook op TV hier gezien dat de Ohio-river op veel plaatsen buiten zijn oevers is getreden, dus de vraag is nog maar of de pont ook nog gaat. En als ik naar Carbondale rij, dan ben ik dat punt al voorbij. En ik heb het tijdverlies goedgemaakt. Het voelde eigenlijk ook niet helemaal goed, maar dit is overmacht en ik heb niet de gelegenheid om deze dagen op te geven, mijn tijdschema is daar niet ruim genoeg voor.
Het enige wat nog problemen zou kunnen geven is, als ik de auto die ik hier huur niet in Carbondale kan achterlaten. Dan moet ik dat probleem ook weer op te zien lossen. Dan moet ik terug rijden naar Bardstown en op een andere manier het tijdverlies goed zien te maken. En meer km’s per dag zitten er echt niet in.
Duimen jullie voor mij, dat ik de auto niet terug hoef te brengen naar Bardstown?
08 Mei 2011 - 06:00
Cor.O:
Wat een sof Ad, zo'n tegenslag geeft je wel het morele recht de opgelopen vertraging in te lopen met bus of trein.
Weer een rustdag opofferen gaat je in de loop van de reis opbreken vrees ik.
Recht je rug en veel succes! -
08 Mei 2011 - 07:27
Mmonique OA:
Hallo Ad,
Je hebt toch niet zo´n oude auto hoeven huren? Ik ga voor je duimen.....
Succes!
groetjes Monique -
08 Mei 2011 - 07:34
Mieke:
Hey Ad,
Balen man. Ik duim stevig mee
Suc6 -
08 Mei 2011 - 10:37
Frits:
Dat is heel vervelend Ad, hopelijk kun je het oplossen zonder al te veel tijdverlies, door de huurauto in de buurt van de fietsenmaker achter te laten. De sherrif voelde niets voor een ritje?
Veel succes, groet van Frits -
08 Mei 2011 - 11:21
Arnold& Yardlene:
nou nou dat is heel lastig
we bidden voor je dat je de auto daar mag achterlaten en dat god je beschermd
rust dan maar een beetje uit en dan heb je weer energie om de problemen goed op te lossen
groetjes sterkte Arno&Yardlene -
08 Mei 2011 - 11:27
Agnieszka:
Hoi Ad,
Ik zal ook al alle anderen voor je duimen! -
08 Mei 2011 - 12:08
Berry:
Hoi ad, ben wat aan de late kant met reageren maar ik zie wel dat het goed met je gaat. Heb enorme bewondering voor je en neem dan ook mijn petje voor je af. Hoop dat je niet te veel ellende onderweg hebt en dat je reis verder voorspoedig mag verlopen -
08 Mei 2011 - 16:27
Wil:
Oei Ad. Dat is balen. Maar ja ook dit moet je meemaken. Hopelijk vind je gauw een oplossing. Morgen lees ik het wel. Succes en je bent vindingrijk genoeg om een oplossing voor deze situatie te bedenken.
gr Wil -
08 Mei 2011 - 19:10
Leon:
Hee Ad, je kunt me straks weer pingen, heb zo weer nachtdienst. Misschien dat ik een wagentje NH OH kan sturen of gaat dat te lang duren ?
Ik hoop straks beter nieuws te horen, dat je weer op de fiets kunt morgen.