26 mei 2011 - op naar de Rocky's
Door: Ad
26 Mei 2011 | Verenigde Staten, Pueblo
Best een koude nacht gehad in het parkje. Met als gevolg dat ik al om kwart over 6 wakker was en om half 7 aan het fietsen was. In Olney Springs in het cafe van gisteren een ontbijt genomen, 2 gebakken eieren met toast en koffie, een prima ontbijt. Er zaten enkele mannen in cowboy-outfit, allemaal heel verbaasd en vol ontzag over mijn fietstocht. Een van hen stond er op dat hij mijn ontbijt mocht betalen, en als goed Nederlander vind je dat geen bezwaar.
De eerste 20 km waren perfect, vlak en wind in de rug. Het gemiddelde schoot omhoog naar ruim 25 km/uur en dat is veel voor mij, met al de bagage. De volgende stop tussen de start en Pueblo was in Boone, helaas bleek de koffiestop daar verdwenen. Gelukkig dat ik het ontbijt al had gehad. Vlak voor Pueblo zaten in de berm een soort beesten die met een razende vaart konden verdwijnen in een soort zandhopen. Tientallen liepen er, allemaal direct naast de vluchtstrook van de vierbaans autoweg. Ik heb er eentje op de foto kunnen zetten.
In Pueblo aangekomen op zoek naar het postkantoor om de poste restante op te halen. Gevraagd naar de weg werd ik verwezen naar een winkelcentrum. Het bleek een klein postkantoor te zijn, ik had het vermoeden dat ik bij het Main Office moest zijn, dus daar naar toe. Toch nog een kleine 3 km door Pueblo heen. Oke, het postkantoor bleek op een soort industrieterrein te zijn, toen ik eindelijk aan de beurt was, werd me verteld dat ik op een ander kantoor moest zijn. De man probeerde de weg uit te leggen, maar hij kon zich alleen verplaatsen in een beschrijving voor een automobilist. Er kwam een vrouw naar me toe die me aanbood om me naar dat postkantoor te brengen, ze had een grote truck en de fiets kon wel achterin. Het aanbod nam ik wel aan natuurlijk, zij had gehoord waar ik naar toe moest en zij wist de weg. Daar aangekomen werd ik weer naar een ander postkantoor verwezen waar de post restante naar alle vijf kantoren van Pueblo verzameld wordt. En de vrouw wist ook daar weer de weg naar toe, geen probleem om me te brengen. En wat schetst mijn verbazing, ik was weer terug bij het eerste postkantoor, waar ik niet naar binnen ben gegaan omdat het maar een klein kantoor was.
Maar goed, helaas was mijn post nog niet aangekomen. In het allereerste schema zou ik ook de 28e mei daar zijn en dat was het nog niet. Morgenochtend rond 9 u komt de nieuwe post, dan rij ik er weer langs, op weg naar de Rocky’s. Mijn chauffeur had ondertussen contact gehad met haar dochter om een motel of hotel te zoeken in het centrum van Pueblo. Uiteindelijk kwamen we uit bij het Cambria Suites hotel, waar ik nu dus een kamer heb. Ik wilde namelijk zeker in een motel of hotel zitten met een goede internet-verbinding. Morgenvroeg gaat Janny voor een weekend naar Antwerpen en ik had haar al vanaf dinsdagmiddag niet gesproken of gezien op Skype, en dat is best lang.
Na het Skype-gesprek ben ik de stad ingegaan, in Pueblo is in het centrum een soort rivier nagebootst langs mooie gebouwen. Recht tegenover het hotel, het was lekker zomers warm geworden, een heerlijke milkshake gescoord en later op de middag in een Ierse pub een pilsje gedronken en wat gegeten.
Vandaag heb ik 71 km gefietst en als ik de resterende dagen 100 km per dag fiets, dan kan ik zeker de westkust halen. Morgen dus de Rocky’s in, ook flink hoog maar niet van die steile beklimmingen als in Virginia en in Missouri. Tenminste volgens de kaart, ik moet het natuurlijk eerst nog zien.
27 Mei 2011 - 05:10
Mieke:
Hey Ad,
Leuk dat je de reis weer goed hebt weten op te pakken.
En je hebt knabbel ontmoet zie ik lol
suc6 verder op naar de kust. -
27 Mei 2011 - 05:30
Jos Vd Aa:
Wat 'n belevenissen weer. Gas erop en als ut maar ff kan gewoon naar de westkust. Dat zou heeeeel mooi zijn.
Trap ze !! -
27 Mei 2011 - 06:13
Terrie With Truck:
i hope you enjoyed your visit in pueblo. a safe journey to you thru the rocky mountains ! i hope we meet again one day !
terrie burke
tbmdude@yahoo.com -
27 Mei 2011 - 06:41
Wilma Gerrits:
dag ad gelukkig dat je weer op de rit bent na de tyfoon ervaringen.waar zijn toch de mensen op de fotos?of zijn ze er niet?en t beestje lijkt op n stokstaartje!?succes gr uit gennep. -
27 Mei 2011 - 07:36
Pauline:
Ik gok op een zandhaas ;-)
27 Mei 2011 - 14:26
Corrie:
Hee Ad,
Gelukkkig weer op de route. Nu op naar de Westkust. Veel fietsplezier en de wind in de rug.
groetjes Corrie -
27 Mei 2011 - 14:36
Wil:
Hoi Ad. Fijn dat je weer op de route zit. De lucht ziet er ook wat beter uit. Alleen is het nog steeds stil op de weg.
Inderdaad leuk beestje!
Groetjes aan Janny van ons uit Waalwijk.