9 juni 2011 - 4000 km - Reisverslag uit Dillon, Verenigde Staten van Ad Brunschot - WaarBenJij.nu 9 juni 2011 - 4000 km - Reisverslag uit Dillon, Verenigde Staten van Ad Brunschot - WaarBenJij.nu

9 juni 2011 - 4000 km

Door: Ad

Blijf op de hoogte en volg Ad

09 Juni 2011 | Verenigde Staten, Dillon

Het was droog toen ik vertrok, lekker op tijd weer, om half 8 op de fiets en richting pas. Het was best zwaar die pas, het duurde toch wel een flinke tijd eer ik boven was. Op de pas was het flink mistig en koud. Maar gelukkig had ik nu een trui aan en dat scheelde best veel. Ik kan niet zeggen dat het lekker weer was vandaag, maar met de trui had ik het niet koud. En met de poncho werd ik niet nat. Perfecte uitrusting dus.
Na de afdaling kwam ik aan in Virginia City. Ik heb al wel meer dorpjes gezien die zo uit een western hadden kunnen komen, maar niet net als hier. Wat een verschrikkelijk mooi stadje. In een cafe nam ik mijn ontbijt, omelet met hashbrown en American cheese. De eigenaresse had in de gaten dat ik het heel koud had en ze stelde voor dat ik naar achteren ging en achter de kassa ging zitten, daar stond namelijk de kachel. Ze kwam mijn koffie brengen en een krantje erbij. Dat is pas service. Na de omelet en de tweede bak koffie was ik weer bijgekomen. Aan de overkant was een postkantoor, daar een envelop gehaald en weer wat spullen teruggestuurd naar Nederland. En eindje verder stond een jongedame met haar paard, of ik een foto mocht maken, geen probleem. Er kwam ook nog een koets aan, weer een stukje verder een oud theater. Schitterend allemaal, maar daarmee kom ik niet aan de westkust.
Ik reed in de richting van Twin Bridges, waar ik rond 13 u was en dan is het tijd voor de lunch. Er was een supermarkt met een deel waar je wat kunt eten en drinken. Ik had er ca. 70 km opzitten en ik moest nu de keuze maken hier blijven of doorgaan tot Dillon, want onderweg was er niets, geen restaurant, geen motel. Ik was ook bijna aan de 4000 km dus ik koos voor doorgaan. Ik had wel weer zin in een flinke afstand.
Het was best zwaar, de laatste 30 km. Niet dat het zo hard waaide, maar de stijging die er in zat. Ik heb regelmatig mijn poncho aan en uit gedaan. Ik was pas om half 5 in Dillon, zo laat ben ik al lang niet meer gestopt. Op de toegangsweg stonden weer een flink aantal motels, waar ik een van uit koos.
Vandaag 118 km gefietst, geen bizons gezien, een lange maar best wel aardige fietsdag. Morgen zou het hier in de ochtend zonnig zijn, dus lekker op tijd weg. Ik zal in Dillon een ontbijt moeten scoren, want er volgen 2 passen en daarna na 75 km ongeveer de eerste mogelijkheid om iets te eten. Het doel voor morgen is Wisdom, ruim 100 km weer.

• 10 Juni 2011 - 03:24

Petra:

Hai Ad, logeer je wel eens n een Americas Best Value Inn? Dan kun je op hun site een Value card aanvragen. Dan sturen ze een kaart naar jou thuis... Je krijgt per mail dan een tijdelijk pasnummer en als je dat bij de balie afgeeft en zegt dat het van die pas is krijg je 15% korting... Kwamen wij achter. Misschien heb je er iets aan? Groetjes, Petra

• 10 Juni 2011 - 07:41

Wil:

Het is net een film van CLint Eastwood.
    Prachtig Ad.Helaas het weer,maar ja dat heb je niet in de hand.
    gr Wil

• 10 Juni 2011 - 10:54

Linda:

Wat een mooie dag!
    En de 4000 km gehaald, 118 km op 1 dag gefietst en van je omgeving genoten in het stadje!
    Klinkt als een fijne dag weer.

Hier ook een fijne/aparte dag, mijn bed wordt na 19 weken dan eindelijk opgehaald. Weer een periode afgesloten.
    Nu aftellen naar dat jij thuiskomt en daarna dat je kleinkind geboren wordt!

Liefs Linda

• 10 Juni 2011 - 11:11

Jos Van Geffen:

Als er iemand een doorzetter is dan ben jij dat wel. Gisteren zat naar Alpe d'Huzes te kijken waar mensen hun grenzen verleggen, maar wat jij doet is echt uitzonderlijk. Mooi dat je door blijft gaan, want wie weet wat voor moois je nog tegen komt. Ondanks alle tegenslag hoop ik dat je van tijd tot tijd kunt genieten. Ik in iederval wel van je berichtjes en mooie foto's. Sterkte en blijf in jezelf geloven.
    Gr. jos

• 10 Juni 2011 - 16:56

Jani:

Jemig Ad wat mooi daar. Ik ben blij dat je de tijd neemt om zo af en toe het een en ander vast te leggen om ons er vervolgens van te laten (mee)genieten. Je verhalen/belevenissen en dus de foto's zijn inmiddels een dagelijkse behoefte geworden hierzo.
    Ga door en sterkte,
    Groet,