18 mei 2011 - einde met regen - Reisverslag uit Houston, Verenigde Staten van Ad Brunschot - WaarBenJij.nu 18 mei 2011 - einde met regen - Reisverslag uit Houston, Verenigde Staten van Ad Brunschot - WaarBenJij.nu

18 mei 2011 - einde met regen

Door: Ad

Blijf op de hoogte en volg Ad

18 Mei 2011 | Verenigde Staten, Houston

18 mei 2011 – storm vannacht?
Het zal jullie niet verbazen dat ik vanochtend weer lekker vroeg op de fiets zat. Ik wilde lekker wat kilometers maken. In het begin was het redelijk vlak, maar na een uurtje veranderde dat weer. Wat heb ik vandaag veel beklimmingen gehad, ontelbaar bijna. Allemaal maar een paar honderd meter lang, maar heel veel. En dat is niet fijn.
Ik heb gisteravond mijn bagage op een andere manier ingepakt. Iets meer in de tassen en ik had achterop 2 waterdichte Ortlieb-zakken. Ik kon nu volstaan met 1 tas die bovenop de bagagedrager moet liggen. Ik had gehoopt om die in de lengterichting te kunnen vervoeren, maar dan werd mijn fiets te lang en dat fietst niet prettig. Door die 2 gebroken spaken wil ik echt iets aan het gewicht van de bagage gaan doen, het moet echt minder. Ik heb een tent bij me die bestemd is voor 3 personen, een koepeltent met een luifel als extra. Het voordeel van een koepeltent is dat die ook blijft staan zonder haringen. Ik kan me van mijn reis naar Santiago nog herinneren dat er iemand was, die na het zien van mijn tent, niet wilde geloven dat ik alleen was. Ik ben nooit zo kritisch geweest met het gewicht van mijn fietsbagage, maar het wreekt zich wel. Gebroken spaken zijn echt een gevolg van te zware belasting.
Ik heb ook nog overwogen om een Bob trailer te kopen, onderweg ergens. Dat is een soort karretje met slechts 1 wiel dat bevestigd wordt aan de achteras van de fiets. Maar om nu een dergelijke fietstocht te maken met een aanhangwagentje waar ik helemaal niet aan gewend ben. Nee, dat moet ik maar niet doen, nog los van de vraag of en hoe ik dat ding weer mee ga nemen naar Nederland.
Onderweg heb je tijd genoeg om over die soort dingen na te denken, ik besloot dat het kopen van een kleinere/lichtere tent de beste keuze was. Samen met nog een keer zeer kritisch nagaan of ik nog dingen terug kan sturen naar Nederland. Morgen ben ik in Hartville en daar is het poste-restante adres. Ik hoop dat er veel post ligt, maar zeker zal ik al mijn bagage nakijken en wat ik echt niet nodig heb, terugsturen of weggooien.
Over het algemeen was het een heerlijke fietsdag, behalve dan dat ik weer eens door 4 honden tegelijk achterna werd gezeten. De grootste was zo dreigend dat ik stopte en wachtte tot er iemand naar buiten zou komen. Dat gebeurde wel, maar echt luisteren deden die beesten ook niet. De Dazer deed zijn werk wel doordat ze niet dichtbij kwamen, maar die blikkerende tanden naast je, dat fietst niet prettig. Ik weet wel dat als ik in mijn werk op een dergelijke manier door een hond benaderd wordt, dat het dan tijd is voor echte maatregelen.
Het landschap was prachtig, bossen afgewisseld met open valleien. Heerlijk geurende bloemen, onderweg stopte ik bij een brug en zag ik een waterschildpad zwemmen. Niet echt dramatisch maar wel leuk om te zien. Een stukje verder tijdens een stop zag ik een kolibri voor een bloem hangen, wat een klein vogeltje is dat.
Aan het einde van de dag begon het helaas te regenen, de laatste 10 km. Niet zoveel dat ik stopte om alle tassen af te dekken, maar prettig was het niet. Ik was van plan om in Houston (MO) te eindigen en daar te kamperen in het stadspark. Volgens de gids moest ik me eerst melden op het kantoor van de sherrif, laat ik daar nu langs komen. Dus naar binnen en mijn plannen uitgelegd, natuurlijk ook verteld dat ik een collega ben. Dat leverde weer een schouderbadge op. Minder goed was het bericht dat ze adviseerden om niet te kamperen omdat het vannacht zou gaan stormen. En de komende dagen ook, stil maar, dat wil ik helemaal niet horen. Dus geen kamperen en naar een motel, Lazy L. Bij het inschrijven daar vertelden ze me ook dat de weersverwachting niet best was, stil maar.
Ik heb vandaag 114 km gefietst en het ging best lekker, wel was ik pas om half 5 op het eindpunt. Dat betekent dat het in Nederland al bijna middernacht is en dat ik niet gunstig voor Skype.
Ik had bij de collega’s ook verteld van mijn problemen met de spaken en het voornemen om een andere tent te kopen. Ze vertelden dat een paar honderd meter verder vanaf het motel een Walmart was en dat ze daar ook tenten verkopen.
Na het douchen daar naar toe. En inderdaad, best aardige tenten. Ik heb er een gekocht een 2 persoons-tent, koepelmodel. En lekker goedkoop, maar 25 dollar. Het zal geen echte outdoor-kwaliteit zijn, maar voldoende om deze tocht af te maken. Maar dan moet het wel beter weer worden, met al die regen en stormen de komende dagen, zal dat nog wel even duren. Mijn andere tent gooi hier maar in de prullenbak, ik zou niet weten wat ik er anders mee moet doen.
In de Walmart heb ik ook mijn diner samengesteld, een doosje verse aardbeien, een bakje krabsalade en yoghurt met honing. Best lekker toch, niet echt een uitgebalanceerde maaltijd. En op advies van Petra ben ik naar de Subway gelopen en heb daar een Italian BTM, footlong, toasted, uien met Chipotle saus en Cheddar Cheese gegeten. Bedankt voor de tip, het was heerlijk.
Het gaat de laatste dagen inderdaad heerlijk, maar of ik de westkust kan halen, daar ben ik nog niet van overtuigd. En ik vind het ook spannend om af te wachten waar ik iedere keer weer zal overnachten.
Ik heb voordat ik vertrok via Internet contact gekregen met een man uit Texas, Dustin genaamd. Hij is met 2 anderen ook onderweg. Eerst zat de groep achter me maar daar mijn verblijf in Bardstown hebben ze me ingehaald en zitten ze nu 2 of 3 dagen voor me. Heel leuk is om hun weblog te lezen, ik zie daar plekken waar ik ook geweest ben, waar ik ook overnacht heb, mensen die ik onderweg ook ontmoet heb. Kijk maar eens op www.work2ride.com.
Ik heb de tv aanstaan op Weather Channel en ik hoor dat in Pueblo de mensen het advies krijgen om een veilig onderkomen te zoeken. En over ca. 10 dagen kom ik ook in Pueblo, dat is de stad aan de voet van de Rocky Mountains. Ik zie wel hoe het allemaal zal gaan. Misschien moet ik ergens de trein gaan pakken om het slechte weer te ontwijken. Maar ik ga me daar pas echt druk over maken als het zover is. Wie weet hoe het weer zal zijn over 10 dagen?

• 19 Mei 2011 - 06:02

Janny:

Hallo schat,

Gisteren naar de film geweest van de reclassering. Het was een leuke middag. Veel oud collegas gezien en gesproken.Toen ik thuis was inderdaad nog op skype gekeken. Helaas. Volgende keer beter.
    Een fijne fietsdag gewenst, zet hem op! Tot snel.
    xxx Janny

• 19 Mei 2011 - 09:17

Wil:

Wat een mooi verslag Ad.
    De foto van de farm deed me aan vroeger denken, de serie Dallas in de jaren 70.
    INderdaad verstandig om een kleinere tent te kopen, hoe minder gewicht op je fiets hoe beter. Je bent al aardig wat weekjes onderweg en gelukkig gaat alles goed.
    Je zult weer aardig wat ervaringen opdoen.
    Gr en succes.

• 19 Mei 2011 - 09:37

Arnold&Yardlene:

Hoi Ad
    was n rondje aan t lopen van de week in de pauze in den bosch zwom ook een waterschildpad
    ik hoop dat je nu minder last van kapotte spaken hebt
    grtjs Arnold en Yardlene

• 19 Mei 2011 - 14:08

Linda:

Hoi pap,

Wat goed, zoveel km´s op 1 dag. Het klinkt alsof het de laatste dagen erg goed gaat. En je hebt groot gelijk, nog niet druk gaan maken om het weer. Wie weet valt het allemaal wel mee.
    Leuk dat ik je weer even gesproken heb van de week.
    Ik blijf mijn best doen om je kleinkind veilig binnen te houden totdat je terug bent, tot nu toe gaat dat goed.

Enne, wij zijn ook trots op jou als het eindpunt niet haalt hoor!

Liefs Linda

• 19 Mei 2011 - 19:52

Petra:

Wat leuk dat je bij Subways een Italian BMT hebt geprobeerd, lekker pittig he!
    Het water loopt me in de mond als ik er aan denk...
    Wij vertrekken over 8 dagen naar Californie, maar wij zijn niet zo sportief, wij gaan in een 4wd een tourke doen.
    Ik hoop dat het gelukt is om badges te verzamelen en op tijd daar te krijgen... ben erg benieuwd..
    Wens je geen pech onder weg toe en nul kapotte spaken!