21 dec 2012 - Reisverslag uit Châu Ðốc, Vietnam van Ad Brunschot - WaarBenJij.nu 21 dec 2012 - Reisverslag uit Châu Ðốc, Vietnam van Ad Brunschot - WaarBenJij.nu

21 dec 2012

Door: Ad

Blijf op de hoogte en volg Ad

21 December 2012 | Vietnam, Châu Ðốc

Culturele rustdag
Vannacht heb ik redelijk wat tijd doorgebracht op de badkamer, toch niet al het eten was van een prima kwaliteit. Daardoor waren we vanochtend ook pas laat op weg, rond half 7. We hadden een flinke tocht voor de boeg, meer dan 50 km naar Chau Doc. Meteen in de ochtend kwamen we al langs veel eetstalletjes die allerlei geuren verspreidden. Niet bevorderlijk als je je niet lekker voelt door de afgelopen nacht. Maar ook de enorme stoffige lucht en de stank van de vele, vele brommers. Soms zie je op een paar honderd meter afstand een hele grijze stofwolk boven de weg hangen. Ik gok dat ik de afgelopen dagen net zoveel heb binnen gekregen aan schadelijke stoffen als een paar builen zware shag.
Van onszelf moesten we Chau Doc vandaag echt bereiken, onderweg zagen we ook vrijwel geen hotels. En al die tempels die we weer passeerden, lieten we ook links of rechts liggen. Dan maar geen cultuur vandaag. De Immodium deed wat er van verwacht werd. Ik voelde me misselijk, maar dat is ook een bijwerking van de malariapillen die we die ochtend voor het eerst genomen hebben. Kortom geen prettige rit dus, die we wel met een prima snelheid afwerkten. Onderweg haalden we een Duits stelletje in, die waren ook onderweg van HCMC naar Bangkok, maar via een andere route dan wij voor ogen hadden.
We kwamen langs flink wat Vietnamese bruiloften, dan wordt er langs de kant van de weg een tent gezet. De gasten zijn alleen maar mannen, tenminste vrouwen zagen we niet, behalve de bruid dan. En ze hebben ook altijd een enorme geluidsinstallatie die zo hard staat dan een hardrock-concert een gezellige achtergrondmuziekje is, vergeleken bij deze enorme herrie. Vaak is het dan ook nog karaoke met niet altijd maatvaste zangers. Afschuwelijk feest moet dat zijn.
Maar tegen half 12 waren we dan aangekomen in Chau Doc en ook nu weer heel snel het hotel van onze keuze gevonden. Ik viel als een blok in slaap, even wat inhalen van vannacht. Later op de middag de stad in, toevallig in contact gekomen met een Australisch echtpaar die ook een rondreis aan het maken waren. Op de fiets, daar hadden ze toch wel ontzag voor. Hij was regelmatig in Breda geweest, hij wist dat ze daar Oranjeboom en Drie Hoefijzers hadden.
In de stad voorzichtig wat gegeten, Vietnamese loempia’s en wat rijst met gebakken ei.
Vandaag 57 km gefietst, totaal nu 320 km. En morgen naar de Cambodjaanse grens, visum kopen en zoeken naar een slaapplaats in Kiri Vong.

• 21 December 2012 - 15:56

Wil:

O jee Ad toch een beetje beroerd,ziek en misselijk? Als de immodium zijn werk doet dan ben je er zo weer bovenop maar inderdaad de lucht die er hangt is niet bevordelijk.
    Hopelijk morgen weer wat beter.Jullie hebben nu lekker een stukje doorgefietst dus weer wat km in de benen.
    Succes en beterschap.(hopelijk gaat het niet over op JAnny)
    gr Wil

• 21 December 2012 - 16:51

Anita:

Hoi Ad en Janny,
    Toch knap dat jullie vandaag gefietst hebben, beroerd,ziek, misselijk en met zadelpijn.
    Hopelijk gaat het snel over dat jullie door kunnen.
    Ik vind het wel een geweldige onderneming van jullie.
    Lees met plezier jullie verslag ieder dag.
    Heel veel beterschap en veel plezier, geniet ervan.
    groetjes, Anita

• 21 December 2012 - 18:39

Mieke:

Hoi Ad en Janny,
    Ik maak niet uit het verhaal op wie er nu ziek is, volgens mij had Janny nl. ook een verhaal geschreven.
    Maar in ieder geval beterschap.
    En veel plezier op deze bijzondere reis

• 21 December 2012 - 19:56

Corrie:

Daar zitten jullie nu niet echt op de te wachten. Beterschap. Jullie hebben er toch weer flink wat kilometers op zitten. Wat een apart kerststalletje hebben jullie gefotografeerd.
    fijne reis verder
    gr Corrie

• 22 December 2012 - 13:49

Cees:

Ad/Janny,

Op naar Cambodja, nog ff doortrappen. Zoals ik lees vallen jullie van de ene verbazing in de andere. Mooi om mee te maken, maar af en toe ook wel opvallend om te lezen hoe mensen daar met gewoontes omgaan. Niet echt de nederlandse standaard, lijkt me.
    En voortaan opletten met het eten, anders kun je straks een toilet aan je fiets hangen, ha...ha.

Groet,
    Cees.