31 mei 2011 - 127 km - Reisverslag uit Walden, Verenigde Staten van Ad Brunschot - WaarBenJij.nu 31 mei 2011 - 127 km - Reisverslag uit Walden, Verenigde Staten van Ad Brunschot - WaarBenJij.nu

31 mei 2011 - 127 km

Door: Ad

Blijf op de hoogte en volg Ad

31 Mei 2011 | Verenigde Staten, Walden

Ik wist dat ik vandaag flink wat kilometers moest maken, dus op tijd op de fiets. Om half 8 was ik onderweg, onder een blauwe lucht maar wel heel koud, 5 gr C. Het ontbijt in het hotel stelde niet veel voor, daar kun je geen fietstocht op maken. Na ca. 25 km kwam ik door Hot Sulphur Springs waar ik een cafe een echt ontbijt nam, omelet met toast. De eerstvolgende mogelijkheid om iets te eten, te overnachten was in Walden. Een rit van ca. 100 km, onderweg kwam ik nog wel door Rand, een plaatsje op mijn kaart met als enige attractie het postkantoor. Toen ik er door kwam, stond er nog wel een heel lang niet meer gebruikte politieauto.
Na ca. 60 km kwam er nog een pas, de Willow Creeck Pass, volgens mijn GPS een hoogte van 2914 meter. De beklimming er naar toe was heel geleidelijk, niet te vergelijken met de Appalachian en de Ozark Mountains. Daar moest ik toch regelmatig lopen en in Colorado is me dat nog niet overkomen. De afdaling was geweldig, wat een prachtig landschap, snel stromende rivieren, moerassen, besneeuwde bergen, bossen met sneeuw. Kijk maar eens naar mijn foto’s bij dit verslag.
Het was ook zo verlaten dat ik nergens verbinding had met mijn telefoon, en openbare telefoons waren er al helemaal niet. Dus mijn dochter bellen om haar te feliciteren is vandaag niet gelukt. Maar ze weet dat ik toch wel aan haar denk.
Tegen 4 uur kwam ik aan in Walden en daar heb ik een motel-kamer genomen. Ik ben net het stadje ingeweest om wat te eten, want dat was sinds het ontbijt al niet meer gelukt. En wat me nog nooit, echt nooit, is overkomen, ik kon het vlees niet op. Ik had Denver Spareribs full rack genomen, en wat was dat lekker. Dus als er iemand van jullie nog eens in Walden, Colorado, gaat eten, kies dan het River Rock Cafe, 460 Main Street. Bij dit motel is een hot-tub waar ik dadelijk nog even in ga ontspannen.
Vandaag stond de teller op 127 km, morgen is het doel Saratoga in Wyoming. Want ik passeer dus ook de grens tussen Colorado en Wyoming, wat mijn 7e staat is op het lijstje van 10. Hierna nog Montana, Idaho en Oregon. De westkust is nog steeds binnen bereik.

• 01 Juni 2011 - 03:33

Elina Van Loon:

Hi ad, colorado is mooi he? Vond ik ook echt toen ik er was. Straks ku je niet meer zonder het amerikaanse eten en doen en laten

• 01 Juni 2011 - 03:44

Petra:

Hai Ad,
    Wat kom je door ontzettend mooie gebieden, gelukkig (zo te zien aan de foto's) heb je ook beter weer.
    Inmiddels hebben wij ook bij Subways een Italian BMT gescoord... Heerlijk.
    Hier zou het nu ook prachtig weer moeten zijn, maar helaas, tis net Nederland... Ik hoop dat de Westkust wat is opgedroogd (zal wel) tegen de tijd dat jij in Oregon komt..
    Bike ze!

• 01 Juni 2011 - 05:03

Mieke:

Hoi hoi, een dag ruim 100 km.
    Hele dag op omelet en toast, zoveel rijden en dan nog je vlees niet op??
    Dat moet wel een hele grote hap zijn geweest.

• 01 Juni 2011 - 05:51

Janny:

Schat, Je hebt weer flink wat KM gemaakt lees ik. De fotos zijn weer prachtig. Ze geven goed de mooie omgeveing weer.
    Het weer in Nederland is nu ook weer beter. Nog 4 weken dan kom ik.

Tot Gauw, liefs en x

• 01 Juni 2011 - 08:55

Linda:

Hoi pap,

Wat een goede score, 126 km op 1 dag! En dan ook nog zo´n mooie afdaling en dat op een omelet met toast, erg knap.
    En natuurlijk weet ik dat je aan me denkt.
    Ik zal je vandaag ook nog even een mail sturen met een foto waarop je kunt zien hoe (bol) ik er nu uitzie!

Liefs Linda

• 01 Juni 2011 - 10:11

Wil:

Ad wat ziet het er geweldig uit. Ik begin steeds meer jaloers op je te worden.
    Ondanks de drukte kan ik het niet laten even je reisverslag te lezen.
    Gr Wil

• 01 Juni 2011 - 15:52

Mmonique OA:

Hallo Ad,
    Proficiat met je dochter! En wat een topprestatie 126 km op één dag! Je hele avontuur is top, weer erg mooie foto´s en mooi weer nu. Geniet ervan.
    groetjes Monique