2 juni 2011 - geen rustdag - Reisverslag uit Rawlins, Verenigde Staten van Ad Brunschot - WaarBenJij.nu 2 juni 2011 - geen rustdag - Reisverslag uit Rawlins, Verenigde Staten van Ad Brunschot - WaarBenJij.nu

2 juni 2011 - geen rustdag

Door: Ad

Blijf op de hoogte en volg Ad

02 Juni 2011 | Verenigde Staten, Rawlins

Omdat het vandaag een rustdag met fietsen zou worden, ben ik lekker wat langer blijven liggen. Om half 9 vertrokken, na 36 km zou ik aankomen in Walcott waar ik iets zou kunnen eten. Het fietste geweldig, matige beklimmingen en de wind van linksachter. De gemiddelde snelheid liep op tot 21 km/uur en dat is snel. Voor mij tenminste.
Met enige angst keek ik wel naar de kaart want bij Walcott moest ik een bocht naar links maken en dan kaarsrecht over een Interstate richting Rawlins. En als ik nu de wind van linksachter heb, dan heb ik de wind na de bocht naar links op kop.
Helaas bleek ik daar gelijk in te hebben, ik kreeg de wind vol op kop. Ik moest er bij de afslag Sinclair af en die was 22 km verder. De wind was zo hard dat als ik werd ingehaald door een vrachtwagen dat ik dan moest stoppen om te voorkomen dat ik door zuigkracht naar de weg werd getrokken. Ook de wind dreef me regelmatig het gras in. Mensen wat had ik het moeilijk, dit was echt maar dan ook echt niet leuk, en eigenlijk was het ook gewoon gevaarlijk. Ik heb regelmatig stukken gelopen.
Bij de afslag Sinclair ben ik een restaurant binnen gegaan om iets te eten, ik moest even wachten met bestellen om bij te komen. Dit is zo vermoeiend, die wind, maar dat heb ik al eens uitgelegd. Toen ik bijna klaar was met eten, begon er een tafel verder een vrouw te roken. Ik kon het echt niet laten om daar iets van te zeggen, bleek het in Wyoming toegestaan te zijn, althans volgens haar en het personeel. Ik vraag het me af, maar ik kon ook nergens anders gaan zitten, zo groot was het niet.
Maar snel verder naar Rawlins en nu over een parallelweg langs de Interstate 80. Het fietste wat rustiger door het weinige verkeer, maar de wind was natuurlijk hetzelfde. Ik wilde dit als rustdag beschouwen maar door de wind kwam ik pas na 3 uur in de middag aan. Ik wil dit dus als een fietsdag beschouwen en ik kijk nog wel wanneer ik die rustdag neem.
In de kamer zat ik natuurlijk naar het weer te kijken en ik hoorde dat de windsnelheid hier 62 miles per uur was. Na omrekenen en zoeken op Google bleek dit windkracht 10 te zijn. Is toch best knap om hier 22 km lang tegen in te fietsen. En ik zag ook dat er in Kremmling inmiddels overstromingen zijn. Het weer zit me niet echt mee deze reis. Maar westkust, ik kom er aan! Wind en regen zal me niet tegenhouden.
Morgen is het doel Jeffrey City, een afstand van ruim 100 km. Onderweg passeer ik 2 campings die ik als uitwijkmogelijkheid kan gebruiken. Want met deze wind tegen zal ik zeker geen 100 km kunnen fietsen.

• 03 Juni 2011 - 01:50

Greetings From Terri:

i always say those that ride a bike that has no engine are my heros.....riding in the wind you did you are my hero ! i know even on a motorcycle how bad the winds can be. i hope you have a better ride tomorrow ! people who smoke in a restaraunt are pigs. there are not many states that it is allowed. i guess the cowboys think different ! be safe my friend. hope to talk with you again !!!!

• 03 Juni 2011 - 07:40

Wil:

Ad ik kan het niet meer laten. 's morgens het eerste werk is jouw reisverslag lezen.
    Wat een wind weer, maar ik las vanmorgen in de krant dat het weer inderdaad nog steeds erg slecht is daar.
    Nou Ad het is hier vandaag weer 26 graden.De warmste lente sinds 100 jaar.
    Succes verder en pak maar lekker een dagje rust. Uiteindelijk is er ook nog zoiets als VAKANTIE.
    gr Wil

• 03 Juni 2011 - 17:16

Wil Vugts:

Hoi Ad,

Wat ben jij een volhouder zeg. Maar ja, als je bij windkracht tien geen waarschuwing krijgt van bv rondvliegende dakpannen (en die waren er niet) dan ga je toch gewoon door. Tenzij je deze windkracht van tevoren had geweten. Heel de reis bezien heeft het weer vele gezichten maar over zo,n afstand wel logisch. Veel succes verder.

Groet,

Wil Vugts