15 mei 2011 - 65 km op een rustdag - Reisverslag uit Chester, Verenigde Staten van Ad Brunschot - WaarBenJij.nu 15 mei 2011 - 65 km op een rustdag - Reisverslag uit Chester, Verenigde Staten van Ad Brunschot - WaarBenJij.nu

15 mei 2011 - 65 km op een rustdag

Door: Ad

Blijf op de hoogte en volg Ad

15 Mei 2011 | Verenigde Staten, Chester

15 mei 2011 – zware dag
Om half 8 zat ik weer op de fiets met de bedoeling om een lange dag te maken, lekker veel kilometers. De lucht zat behoorlijk dicht, geen prettig begin. En inderdaad, dat ging de hele ochtend door. Heel veel tegenwind, regenbuien en maar 11 gr C. Volgens mijn planning was het wel een rustdag vandaag, maar ik wilde nog wat inhalen. Dat ging niet lukken vandaag, de keuze viel op Chester op de grens van Illinois met Missouri. Via een brug de Mississippi over en dan naar Missouri.
Ik was blij om weer eens op een lekkere rustige weg te fietsen, geen voorbijzoevende auto’s, geen vluchtstrook. Het was natuurlijk ook zondagmorgen en dan is het ook hier niet druk. Gaandeweg werd de keuze voor Chester steeds beter te verklaren. Ik was inmiddels koud tot op het bot, ik wilde een warme douche. Dat werd ook vandaag niet kamperen, maar een motel zoeken.
Tegen 1 uur was ik in Chester, volgens een vrouw die vroeg of ze me kon helpen, was hier alleen maar het Best Western motel. Ik moest wel een stukje terugfietsen, tegennatuurlijk voor de west-bounders, maar toch gedaan natuurlijk. Best wel een luxe-hotel eigenlijk, maar met de fiets binnendoor? Geen enkel probleem, zou dat hier ook mogen met je fiets door de gangen van een hotel?
Na het skypen met Janny en omkleden, de stad in. Chester is tenslotte de geboortestad van Popeye. Maar het centrum was nat, winderig en verlaten. Lunch had ik nog niet gehad, dus naar een fastfood-keten om wat te eten. Bij een benzinepomp een maaltijd gekocht om op te warmen in de magnetron. Een blik bier voor de rest van de avond, lekker tv-kijken en lezen over de route van morgen. En van Popeye was maar heel weinig te ontdekken.
Vandaag 65 km gefietst, niet veel voor een fietsdag, wel veel voor een rustdag.

• 16 Mei 2011 - 10:16

Jos V G:

Erg leuk om je verslagen elke dag te lezen en de foto's te bekijken. zo krijgen wij op afstand toch een aardige indruk van waar je allemaal door heen komt. Ad, je heb nu genoeg tegenslagen wind gehad, dus het tij moet nu maar eens keren.Wat zo knap van je is dat je elke keer een beslissing neemt en daar dan ook in geloof. Je bent een vent die daar dan ook moet uit put, dus ik heb het volste vertrouwen dat je deze trip volbrengt. Sterkte en een goede reis toegewenst

Gr. jos

• 16 Mei 2011 - 10:41

Chris:

Een magnetronmaaltijd, dus je hebt geen spinazie op? Ik hoop voor je dat het weer wat beter wordt, toch fijner als het niet zo koud is. Maar het is in ieder geval erg knap dat je zelfs rustdagen inzet om kilometers te vreten.

Grtz Chris en Patricia

• 16 Mei 2011 - 15:37

Frits:

Hoi Ad, flink wat kilometers op een rustdag. Ik doe minder kilometers op mijn rustdag!
    Hopelijk kun je voldoende km's inhalen om fietsend de eindstreep te halen. zet hem op Ad

• 16 Mei 2011 - 15:58

Corné:

Nu je toch in de geboorteplaats van Popeye bent.... Zoek eens een blikje spinazie. Dan laat je al die tegenwind voor wat het is en worden al die bergen vlak.

Maar dan, als ik er zo eventjes over nadenk, ja dan ben je natuurlijk ook weer snel thuis en kan ik die verslagen niet meer lezen en die foto's bekijken.
    Weet je wat, laat die spinazie maar voor wat het is, blijf gewoon lekker afzien, dan kunnen wij het hier op afstand meebeleven, meelezen, meeleven en een beetje over je schouder meekijken.

Oh ja, nog een klein stofkamgerelateerd berichtje: Emma en Lucy zijn aangesteld als CVG. Er hoeft niet meer gesolllli-; gesolliesie-; ze hoeven geen brieven te schrijven.

Suc6 in het kwadraat!

• 16 Mei 2011 - 20:19

Mmonique OA:

Hey Ad,
    Wat een bikkel ben je toch. Je verhaal zal straks als je terugbent, zeker nog heel veel en vaak indruk maken op de mensen. Bij mij doet dat het nu zeker al. Goed bezig...........
    Heel veel toi toi toi nog en tot waarbenjij.nu
    groetjes Monique

• 16 Mei 2011 - 20:52

Petra:

Hai Ad,
    Kei goed bezig hoor! Ik hoef niet te schrijven dat je door moet gaan, want je bent niet te stuiten.... Knap hoor!
    Ik lees steeds Fast food, maar heb je al een footlong, Italian, Italian B.M.T. met Cheddar Cheese, unions met Chipotle sauce en dat Toasted geprobeerd bij Subways? Of ben je die nog geen tegen gekomen?
    Als je t vraagt snijden je bij Subways m doormidden, kun je de eerste helft meteen en de 2e helft later opeten...
    Ik moet eerlijk zeggen dat het water me nu al in de mond loopt...
    Ow, waarschuwing, alleen bestellen als je van pittige sandwiches houdt...
    Succes,
    En de groeten aan Popeye!
    Petra