23 mei 2011 - 2e update
Door: Ad
23 Mei 2011 | Verenigde Staten, Pittsburg
Ik heb de hele dag het Weather Channel aan staan, maar het ziet er niet goed uit. De flood en thunderstorm-waarschuwingen zijn nog steeds van kracht. Het heeft hier vanochtend de hele tijd geonweerd, nu is het al enkele uren rustig.
Voor mij waren er 3 keuzes, hier blijven wachten en daarna verder fietsen. Maar hoelang moet ik nog wachten dan? De weersvooruitzichten zijn niet geweldig.
Met de bus vanaf Joplin naar Pueblo in Colorado. Gisteren heb ik gebeld naar de Greyhound en Joplin busstation was nog steeds bereikbaar. De eigenaar van het motel wist me te vertellen dat er hier een fietsenmaker is die ook fietsen in kan pakken. De telefoon werd niet opgenomen daar maar de eigenaar sprong in zijn auto en ging terplaatse voor mij informeren. Ze deden het inderdaad en het kostte $40. Terug naar Internet en het ticket gaan boeken. Voor alle zekerheid toch nog even gebeld en ja hoor, Joplin was toch niet meer te bereiken.
Mogelijkheid 3 is dan de trein, het dichtstbijzijnde station is in Kansas City in Missouri, volgens Google Earth een afstand van 125 mijl, ruim 200 km. De taxi gebeld en die wilde me voor $195 er naar toe brengen. Vervolgens naar de Amtrak-site om een ticket te boeken. En dat is inmiddels gelukt, ik heb een eindstation gekozen wat ook nog eens maar 40 km van de route af ligt. Ik vertrek dinsdagavond om 22.45 u in Kansas City en ik kom woensdagmorgen 8.15 u aan in La Junta, Colorado. In dezelfde straat als het station is een bikeshop, dus daar kunnen ze mijn fiets wel weer in elkaar zetten. De eigenaar van het motel bood me aan dat hij mij naar Kansas City bracht, voor het zelfde geld. Dat doe ik dan ook, hij heeft me ook goed geholpen.
Ik hoop jullie woensdagavond weer een verslag te kunnen sturen.
24 Mei 2011 - 04:43
Mmonique OA:
Hee Ad,
Een hele organisatie, dat had je zeker niet verwacht. Verrassend om te lezen, houd de moed erin. Hopelijk wordt het weer snel beter, nog veel plezier op je avontuur in the USA!!!
groetjes Monique -
24 Mei 2011 - 05:24
Jos Vd Aa:
Wat 'n gedoe allemaal Ad! maar wel een juiste keuze. Je wilt in dat gebied op dit moment niet meer zijn. Tot het volgende verslag. -
24 Mei 2011 - 05:25
Mieke:
Hoi Ad,
Sterkte en veel suc6 met de reis en planning enz.
Haal je hiermee ook de verloren tijd in?
Groetjes -
24 Mei 2011 - 07:53
Wil:
Hoi Ad. Wij hebben het nieuws van de Tornado's op de tv gevolgd.Je hebt een goede keus gemaakt. Alles leuk maar veiligheid voorop.
Houd de moed erin en tot horens.
Gr van Frans en Wil. -
24 Mei 2011 - 09:02
Ad Schrijver, PolMWB:
Als echte wile/fietsliefhebber volg ik je elke dag. Knap hoe je het doet. Vol houden en ik reageer nog wel een keer. -
24 Mei 2011 - 12:19
Bianca Van Rossem:
Hi there!
Zo te lezen gaat het goed met je en heb je het nog steeds goed naar je zin. Alleen "wat hobbels in de weg", zullen we maar zeggen. Hopelijk krijg je niet al te veel te maken met dat gekke weer daar. Pas maar goed op. Nou, veel succes maar weer!!! Groetjes -
24 Mei 2011 - 18:36
Pauline:
Hoi Ad,
Goed overdacht en de juiste keuze ! Ook daarom ben je een kanjer ! Straks fijn weer op de fiets.
groet
Pauline en Hans -
24 Mei 2011 - 21:33
Frits:
Hoi Ad,
jammer dat het weer zo tegen zit, maar altijd nog beter op een afstandje dan er middenin te zitten, als je een dag verder was geweest was je de klos geweest. Misschien maar goed dat er een spaak kapot was, hoe vervelend dat dat ook was.
Veel succes de komende dagen!