8 juni 2011 - geweldige dag, vervelend einde - Reisverslag uit Ennis, Verenigde Staten van Ad Brunschot - WaarBenJij.nu 8 juni 2011 - geweldige dag, vervelend einde - Reisverslag uit Ennis, Verenigde Staten van Ad Brunschot - WaarBenJij.nu

8 juni 2011 - geweldige dag, vervelend einde

Door: Ad

Blijf op de hoogte en volg Ad

08 Juni 2011 | Verenigde Staten, Ennis

Vanochtend zag het er weer heel dreigend uit, donkere wolken, grijze lucht. Meteen na de start bij een benzinepomp een regenponcho gekocht, de nieuwe heerlijke warme trui had ik al aan. Bij de benzinepomp werd ik bij het verlaten nog gewaarschuwd voor 300 bisons op het volgende wegvak. En inderdaad er stond een tekstkar die ook waarschuwde voor bisons op de weg. Na ca. 8 km lagen en stonden er een aantal rechts van de weg. Dat betekende dus links van de weg gaan rijden en er voorzichtig langs rijden. Het bleef maar donker en dreigend maar er viel nog geen druppel regen.
Na 15 km moest ik linksaf de 287 op in de richting van Ennis. In deze bergstreken zijn zo weinig wegen dat ik vaak uren of dagen op dezelfde weg blijf fietsen. Na een geringe beklimming keek in een vlakte in, de Missouri Flats. Waarom liggen die in Montana?
Maar het fietste heerlijk, onderweg vaak gestopt om foto’s te maken. Wind mee en over het algemeen vlak of licht dalend. Bij een camping een burrito opgewarmd in de magnetron, het restaurant was dicht op woensdag. Bij de benzinepomp vanochtend had ik nog een hele grote muffin op. Dit was het dus voor vandaag want de fietstocht ging zo voorspoedig dat ik nog ruim op tijd in Ennis zou kunnen zijn, waardoor ik nog kon skypen met Janny. Het gemiddelde liep op tot 22 km/uur, zo snel had ik nog geen enkele keer gefietst. Wat een heerlijke fietsdag, mag dat zo doorgaan tot Florence, Oregon?
Ik zag wel aan de linkerkant dreigende wolken aankomen. En jawel hoor, bijna 10 km voor Ennis draaide de wind en kreeg ik de wind nagenoeg frontaal. En even later, nog 3 km te gaan, begon het enorm te regenen. Bij een soort winkel even gestopt en mijn regenponcho uitgepakt. Het zag er niet naar uit dat het snel zou stoppen, dus de regen in. De heerlijke warme trui en de poncho waren top aankopen, bijna niet nat en niet koud. Dat had ik eerder moeten doen!
De teller stopte na 118 km, een prima afstand. Morgen is het doel Dillon, ook meer dan 100 km. Maar wel een pas erbij, na ca. 30 km.

• 09 Juni 2011 - 05:30

MIeke:

Tjee Ad, wat rij jij door een mooie omgeving (foto's).
    Blijf schrijven ajb ik geniet elke dag van een verhaaltje

• 09 Juni 2011 - 06:57

Jos Van Der AA:

Bizar eigenlijk; bij het zien van de foto's met bizons begin ik er al te wennen. Het hoort er kennelijk bij. Maar in het echt of op de foto zal wel veel uitmaken. Succes verder !!

• 09 Juni 2011 - 14:00

Maike:

Erg bison-der allemaal, fijn dat je weer op de rit bent. En wat een prachtige foto's, groetjes Maike

• 09 Juni 2011 - 16:35

Pauline:

Gosh, ik durf nog niet langs een koppel ganzen ! Wauw wat weer een ervaring.
    Je doet het dus hartstikke formidabel.
    Het witte renaultje ziet er trouwens ook leuk uit hoor ;-)

Liefs en goede fietsbenen voor de komende dag
    Pauline